Active Users concurrent program never completes after clone

Posted on July 28, 2008. Filed under: Apps Technology Stack, Configuration, DBA/Admin Tips, Diagnostics, R12, TroubleShooting | Tags: , , |

Recently we did a clone (R12). Everything worked as expected, except for Active Users Concurrent program which never completed when submitted. The status remains Running – Normal for hours together. But “Prints environment variable values” concurrent program completed within no time.

This is how the issue was approached and resolved.

1. This is not a concurrent manager (FNDLIBR) issue, since the concurrent managers came up without any problem. – This eliminates concurrent manager to be part of the problem.
2. How about running some other concurrent program viz., Users of a responsibility or Active Users of a Responsibility. Same behaviour as Active Users – request never completes.

3. Now it is clear that the problem is with concurrent programs which has (Oracle Reports) .rdf defined as an executable, since “Prints environment variable values” completed sucessfully.

Thinking it could be a clone issue, i recompiled all the reports using adadmin, still the same issue.

To get more information, i enabled trace for Active users concurrent program (How to enable trace)and resubmitted it. Strange, it didnt even generate a trace file, but a session had been established on the database. Checking for the sql being run by the session, returns nothing.

hmmm now what …

4. Decided to run the report manually from the command prompt. (How to)

Atlast ….

Error: [cache directory location] does not exist.

Where is this defined ?

Checking $INST_TOP/ora/10.1.2/reports/conf/rwbuilder.conf revealed that the cacheDir value defined (same as the missing directory) in this file did not physically exists on the server. Created the cache directory and

Re-ran the report manually from command prompt, Guess what, the active users concurrent request completed sucessfully and even generated a trace file.

cheers,
OraclePitStop.

Advertisements

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

2 Responses to “Active Users concurrent program never completes after clone”

RSS Feed for OraclePitStop – Lets share some knowledge Comments RSS Feed

[…] bookmarks tagged lets activeOne Way Link Building Active Users concurrent program never completes af… saved by 4 others     SourCandyZ bookmarked on 07/29/08 | […]

Hello!
Very Interesting post! Thank you for such interesting resource!
PS: Sorry for my bad english, I’v just started to learn this language 😉
See you!
Your, Raiul Baztepo


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: